Zitskiër Niels de Langen wint eerste wedstrijd van het seizoen

Heteren – 5 oktober 2014

Zitskiër Niels de Langen uit Heteren heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 gewonnen. De nationale wedstrijd die werd geskied in Snowworld in Zoetermeer. Tijdens nationale skiwedstrijden heeft hij de eerste plaats behaald in de categorie zitskiërs. 

Na de eerste manche moest hij zijn grootste concurrent, Jeroen Kampschreur, nog voor laten maar met een goede tweede run kon Niels de uitslag alsnog naar zijn hand zetten.

De wedstrijd komt voor Niels als een welkome onderbreking van 2 trainingskampen: Niels is pas terug van een tiendaags kamp in Saas-Fee en gaat volgend weekend naar Hintertux voor een volgend trainingskamp. Deze trainingen vormen de opmaat voor internationale wedstrijden, te beginnen in Landgraaf half november en vervolgens in Oostenrijk en Duitsland in december en januari.

Niels de Langen, die op 1-jarige leeftijd als gevolg van een ziekte gehandicapt raakte, skiet al sinds zijn 7e jaar, en maakt inmiddels deel uit van het beloftenteam van het Nederlands Aangepaste Alpine Skiteam. Het is uiteindelijk een droom van Niels om deel te nemen aan de Paralympische winterspelen in Pyeongchang, Zuid Korea in 2018.

De wedstrijden van Niels worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Gofilex film services, Peters Wintersport in Bemmel en Icepeak, dat opereert vanuit Heteren. Sinds kort ook POL Heteren BV. en Prowin.

Wanneer u naar aanleiding van dit bericht behoefte heeft aan meer informatie, dan wel aanleiding ziet om op een andere manier aandacht te besteden aan Niels de Langen en zijn sport, kun u contact opnemen met Koert de Langen op telefoonnummer 06-51113288. Apart bijgevoegd is fotomateriaal dat voor plaatsing te gebruiken is.

Voor meer informatie over Niels de Langen kunt u terecht op zijn site: www.nielsdelangen.com; hier kunt u ook terecht voor meer beeldmateriaal, video’s en uitslagen.

« Terug naar overzicht
© Developed by CommerceLab