De eerste 360° trillingsdemper voor de ski-industrie

Een klein onderdeel van de ski, maar een grote mijlpaal voor de ski-sport. We hebben het over de nieuwe UVO; ‘the Ultimate Vibration Object’. Völkl ontwikkelde de allereerste 360° trillingsdemper in de geschiedenis van de skitechniek. Völkl deed dit in nauwe samenwerking met zijn partner Marker. De UVO beleefde zijn première tijdens de Alpine World Cup. Deze 'perfecte setup' is nu klaar om de pistes te veroveren. De unieke 360° demping verhoogt prestaties en behendigheid door het totale gewicht terug te brengen, terwijl het de ski agressiever maakt.


Uniek in de ski-industrie
Van nature ontstaan trillingen wanneer de ski werkt met het terrein onder je voeten. De shovel van de ski beweegt in alle richtingen. De UVO technologie zorgt voor aantoonbare vermindering van deze trillingen waardoor de afdaling een stuk stabieler wordt. Traditionele dempers werken alleen verticaal, terwijl de UVO ook horizontale en torsiekrachten over de lengte van de ski absorbeert. Het maakt gebruik van hetzelfde principe als wordt toegepast in hoge gebouwen en bruggen. De binnenkant van de UVO bevat een contragewicht die trillingen van de ski's in alle richtingen te niet doet. Dit door ze met een kleine vertraging te herhalen. Omdat de grootste trillingen optreden in de voorzijde, zit de UVO heel dicht bij de tip van de ski.


Meer prestaties door unieke 360° demping
Voor skiërs brengt de UVO tal van voordelen met zich mee: minder trillingen, een rustigere afdaling, meer precisie in de bochten, betere controle, zelfs op hobbelige pistes, en een duidelijk verbeterde kantengrip. En dat alles zonder afbreuk te doen aan levendigheid. De ski blijft zeer stabiel, zelfs zonder aanvullende verstevigingselementen. De UVO modellen zijn 20% lichter, wat zich vertaalt in meer dynamiek en wendbaarheid op de sneeuw, terwijl het minder inspanning kost. Sportieve skiërs zullen genieten van de flexibiliteit, de betere grip en controle, en een indrukwekkend rustige afdaling. Recreatieve skiërs zullen de verminderde inspanning waarderen waardoor ze de hele dag op piste kunnen blijven. Bekijk hier de animatie waarin de UVO technologie wordt uitgelegd.


Völkl Racetiger RC UVO
De herontwikkelde Racetiger RC is speciaal geharmoniseerd voor de UVO en beschikt over een tip rocker profiel en een Full Sensor Woodcore. Hij onderscheidt zich in het bijzonder door de rust en de stabiliteit van zijn afdaling door lange bochten, zelfs bij hoge snelheden. De iets verbrede sidecut (119-72-101) werkt in synergie met de lichte constructie, die ook beschikt over de herontwikkeld, lichtgewicht xMotion binding. Haar bredere, tweedelige constructie levert betere flex en grip. De combi sandwich minicap zorgt bovendien voor een optimale flex en grip.


Völkl Racetiger SC UVO
Het geheime wapen voor helden van de slalom. Dankzij de nieuwe UVO, in combinatie met de Full Sensor Woodcore en het tip rocker profiel, kan deze ski snelle, scherpe bochten met indrukwekkende levendigheid en lenigheid aan. De brede geometrie (122-72-105) maakt deze ski zeer veelzijdig. De Racetiger SC gebruikt de UVO niettemin om de trillingen te dempen, terwijl het ook de behendigheid versterkt. Dit nog eens te meer door de nieuwe, bredere xMotion binding. Ook dit model is voorzien van de sandwich minicap constructie.

Völkl Code UVO
De tweede generatie van de Code; dé revolutie op het gebied van on-piste, ondersteunt nu een moderne, gevarieerde ski stijl die uniek in zijn soort is. Zijn gemiddelde breedte (122-76-104) en tip & tail rocker houdt het veelzijdig en variabel. De ski heeft een volledige Sensor Woodcore gecombineerd met een mini-cap  en een lichtere xMotion binding voor een perfect geoptimaliseerd gewicht en levendige prestaties. Deze ski heeft ook een ongeëvenaarde mix van wendbaarheid en stabiliteit.

Download attached document

« Terug naar overzicht
© Developed by CommerceLab